رایحهای که ممکن است سرطان را شکست دهد
اگر به شما گفته شود رایحهای وجود دارد که ممکن است تومورهای سرطانی مثانه را از بین ببرد، احتمالا فکر میکنید با موردی در کتابها یا فیلمهای علمی تخیلی مواجه هستید. اما به نظر میرسد این شرایط واقعیت دارد.
نتایج پژوهشی جدید که در نشریه پزشکی Frontiers in Physiology منتشر شده است، نشان میدهد که تومورهای سرطان مثانه دارای گیرندههای بو (رایحه) هستند. به بیان دیگر، آنها از قدرت بویایی برخوردار هستند. بله درست خواندهاید. تصور اینکه سرطان دارای حس بویایی باشد عجیب و دشوار است اما این کشف جدید میتواند به ما در درک بهتر ابعاد مختلف این بیماری نگرانکننده و کشنده کمک کند.
به گفته انجمن سرطان آمریکا، سرطان مثانه چهارمین نوع شایع سرطان بین مردان است اما از شیوع کمتری بین زنان برخوردار است. بنا بر برآوردهای صورتگرفته، طی سال جاری تنها در آمریکا بیش از ۸۱ هزار مورد جدید از ابتلا به سرطان وجود خواهد داشت و به نظر می رسد بیش از ۱۷ هزار نفر به واسطه سرطان مثانه جان خود را از دست بدهند. سرطان مثانه بیشتر افرادی که بیش از ۵۵ سال سن دارند را تحت تاثیر قرار می دهد. نود درصد افرادی که دارای سرطان مثانه هستند بیش از ۵۵ سال سن دارند، اما میانگین سن تشخیص این بیماری ۷۳ سال است.
پژوهشگران نه تنها دریافتند که تومورهای سرطان مثانه از قدرت بویایی برخوردار هستند، بلکه متوجه شدند که تومورها از رایحه چوب صندل نیز خوششان نمی آید. زمانی که سرطان مثانه در تماس با ترکیباتی به نام های سندرانول (Sandranol) و سنتانول (Santanol) که در چوب صندل یافت می شوند، قرار می گیرد با تکرر کمتری تقسیم می شود. تومورهای سرطانی برای رشد به تقسیم سلولی وابسته هستند، از این رو کاهش تکرار تقسیم سلولی به معنای رشد کمتر تومور است.
همچنین، پژوهشگران دریافتند زمانی که سرطان مثانه در تماس با ترکیبات چوب صندل قرار می گیرد تحرک کمتری دارد. بر همین اساس، ممکن است این شرایط به معنای کاهش احتمال گسترش سرطان به بخش های دیگر بدن باشد که به نام متاستاز شناخته می شود.
در شرایطی که پژوهش در زمینه استفاده از چوب صندل و رایحه آن در درمان سرطان مثانه همچنان نوپاست، اما این گیاه برای افراد بسیاری که از این بیماری رنج می برند می تواند امیدبخش باشد.
پژوهشی دیگر نیز نشان داده است که چوب صندل از ویژگی های ضد سرطان برخوردار است. در یک مطالعه که در نشریه Anticancer Research منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که چوب صندل دارای خواص ضد سرطان در برابر سرطان های ملانوما و غیر ملانومای پوست، و همچنین سرطان های پروستات و پستان است.